onsdag, januari 30, 2008

"Varning!"

En känd ekonom går nu ut med en varning - snart kanske vanligt folk har råd att köpa bostäder också!!!

5 kommentarer:

Olssons tankar sa...

daniel

Du skrev på Erik Laaksos sblogg och jag vill fråga dig på din egen sitället då ämnet inte har med Erikk ursprungsinlägg att göra.
Du delar uppenbarligen in folk i höger och vänster, kan du definiera vad höger är! Är det att ha verkligheten som bas istället för ett partiprogram från 1920? Är det att förstå att vi som individer har andra krav på samhället och vår egen situation än på 70 talet? är det att tillåta eever att fritt välja skola? Är det att sätta dit kriminella och ta hänsyn till brottsoffrena istället för gärningsmännen, ja då är jag höger

För övrigt

Bort med Ulvskog, fram med Bodström som faktiskt är den mest omtyckte företrädaren vi haft på länge.

Helen sa...

Käre herr Olsson,

då du väljer att lägga denna kommentar på mitt inlägg (på tal om att lägga kommentarer som inte har med inläggen att göra...) istället för på ett av Daniels tidigare, tar jag mig friheten att själv kommentera en del av det du säger.

Om det du säger är definitionen av höger, så kan jag säga så här om att vara vänster: att vara vänster är väl i sådana fall att inse att det du kallar "verkligheten" är uppbyggt i ett samhällssystem som bygger på orättvisor. "Verkligheten" är någonting man gärna vill förändra på till någonting som är bättre om man är vänster.

För att vara vänster är att inte bara svälja kapitalets propaganda om hur saker och ting faktiskt ska vara, utan att faktiskt våga tänka lite själv och försöka se hur saker och ting skulle kunna vara om man bara fick göra saker och ting en aning bättre.

Men visst, herr Olsson, var du höger. Var du lite feg och pessimistisk och tänk du på din "verklighet" (=nutid) - så kan ju vi som kallar oss vänster istället tänka på framtiden.

Men detta är ju som sagt bara vad jag tänker, vad Daniel tror kanske du också kan få svar på med lite tur.

Mvh,

Helen (hon som skrev inlägget vars kommentarsfält vi diskuterar i, omnågon undrar)

Daniel sa...

Mitt svar till dig, Olsson, återfinns i ett nytt inlägg på bloggen. Välkommen att läsa!

Kamratligen
Daniel

Klas sa...

Men om "vanligt" folk inte har råd att köpa bostäder i dagsläget - vilka är det då som köper bostäderna till dessa höga priser ?

F.ö. var denna "expert"väldigt tveksam när det gällde Sverige - troligen därför att han inte har satt sig in i just vårt land. Vi hade ju faktiskt en bostadsbubbla för 15-20 år sen - vilket inte många andra länder har haft...

Nedgång tror jag också på - bubbla - nej - inte så länge folk bor i bostäderna istället för att spekulera i dom...

/K

Helen sa...

Vem det är som köper bostäder idag är jag inte riktigt säker på - åtminstone är det inte särskilt många jag känner. Och de få jag känner som faktiskt äger sin bostad kommer förmodligen att vara skuldsatta i resten av sina liv (okej, kanske inte de jag känner som bor i hus i min hemby med 2000 invånare, där är det faktiskt väldigt överkomliga bostadspriser) - att köpa en bostad och faktiskt ha råd att köpa den är således inte samma sak.

Sedan om det är sant att bostadspriserna faktiskt sjunker eller inte är egentligen irrelevant för mitt inlägg, då jag mest reagerade på själva språkbruket: att "varna för" att det blir billigare att skaffa sig en bostad.