söndag, september 16, 2007

Om motståndskonferensen

I helgen anordnade Sveriges radikalaste, bästa och snart största SSU-distrikt, SSU-Skåne, en konferens i Kristianstad. Temat var kort, gott och välbehövligt: motstånd. Motstånd mot högerregeringens brutala politik, motstånd mot kapitalet och dess lakejer, motstånd mot orättvisor och ojämlikheter i vilken skepnad de än må ta.

Schemat, som ni kan ta del av här, var späckat med intressanta personer och föreläsningar: Maj-Britt Theorin om socialdemokratisk utrikespolitik i förändring (läs: försämring), Thage G. Peterson om det bedrövliga svenska kriget i Afganistan, Kajsa Borgnäs om politikens språk och faran i att anamma ett borgerligt dito, Nisreen Al-Issawi från al-Fatah i Bethelem om Israels ockupation av Palestina och situationen där idag - för att nämna några.

På lördagskvällen underhölls jag, de andra över tvåhundra konferensdeltagarna från hela landet och Kristianstadsbor på den öppna konserten av bland andra Billie the Vision and the Dancers och Berang, en rappare från Malmö med ett stort politiskt engagemang och härliga sprudlande, radikala texter.

Det hela kan sammanfattas med ett ord: succé!

Jag kan bara beklaga att jag inte lade ut informationen här före koferensen. Men å andra sidan sett hade ni ändå inte fått plats; arrangemangaet var fullbokat! Jag lovar att vara ute i bättre tid nästa gång. För då måste ni följa med!


UPPDATERING (17/9): Kristianstadsbladet skrev om konferensen. Den trevliga artikeln hittar du här!
UPPDATERING (18/9): Sveriges Radio Kristianstad rapporterar här!

Inga kommentarer: