tisdag, juni 03, 2008

Federlys fiasko

Fredrik Federly (c) är möjligen riksdagens värsta ledamot. Kanske är han också den dummaste.

I Dagens Arena fullständigt massakrerar Katrine Kielos hans och Dominika Peczynksis taffliga försök att driva företag. Läs, skratta och fäll en tår över sorgligheterna. Tänk sedan noga efter om ni vill ha en sådan kvar i Sveriges riksdag...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att ta beslut och låta andra ta smällen ingår i alla riksdagsledamoters uppdrag. Det var inte osedvanligt dumt, men det bar en osedvanlig billig smäll.

Anonym sa...

Låt oss lyssna på vad Mona Sahlin har att säga:

“Man ska kunna gå i konkurs utan att vara helt körd. Man ska kunna komma igen och komma igen.”

http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=20084\14\279300§ionid=Ettan&fsredir=1

Om Federley i framtiden går i konkurs igen och du vill att han och hans anställda skall få ÄNNU MERA PENGAR, då skall du rösta på Mona Sahlin. Mona Sahlin vill att man skall kunna gå i konkurs om och om och om igen, med dina och mina pengar. Fantastiskt!

Tydligen så är det helt ok att driva advokatfirma, vara författare, vara ordförande i ecpat, sitta i ett antal styrelser och vara riksdagsledamot när man är sosse. Är man inte sosse, då får man visst inte ens ha en egen firma vid sidan om. Hyckleri på hög nivå.

Daniel sa...

Personligen ogillar jag Sahlins okritiska inställning till företagande. Jag tycker att hon är för liberal.

Det centrala här är emellertid att Federlys misslyckande framförallt är ett nyliberalismens fiasko. "Trots" all massmedial uppmärksamhet och att han enbart anställde ideologiskt renläriga CUF-are utan kollektivavtal gick det åt skogen. Men som liberalen och naturvetare Herbert Spencer uttryckte det: "Survival of the fittest."

Jag tycker inte heller att en riksdagsledamot skall ha en hop uppdrag vid sidan om; skillnaden mellan socialdemokratiska och borgerliga ledamöter tycks dock generellt vara att de senare inte klarar av det...