onsdag, april 02, 2008

MUF-Skåne lär de sina var skåpet skall stå

En viktig uppgift för de politiska ungdomsförbunden är att skola sina medlemmar ideologiskt. Det är i det sammanhanget inte alltid så enkelt att undvika testuggande och namn på gamla skäggiga farbröder. MUF-Skåne har dock funnit ett sätt. När de höll årsstämma tidigare i vår tog de rejält betalt av deltagarna (och inte undra på det när spektaklet avslutades med bankett på Scandic Hotel i Helsingborg). Beroende på hur feta ungoderaternas plånböcker var kunde de i fallande prisordning beställa "platina-", "guld-", "silver-" eller "bronspaket. 990 kronor fick man punga ut för platinaboendet. Därmed lyckades MUF-Skåne effektivt med tre ting:

1) Tydligt deklarera att söner och döttrar till låginkomsttagare, arbetslösa och annat patrask icke behöver gör sig besvär i moderaternas ungdomsförbund i Skåne - åtminstone får de inget att säga till om.

2) Lära de sina att Sverige är och förblir ett klassamhälle och att det ibland är väldigt, väldigt tydligt.

3) Frångå normala lägstakrav för en demokratisk organisation: ta betalt för handlingar till en årsstämma! För, jodå, i vissa paketspecifikationer skrivs dessa ut!

I sin helhet återfinns det hela på MUF-Skånes hemsida. Scrolla ned en bit och du finner vad du söker. Galet - eller hur?!

1 kommentar:

Anonym sa...

Sanslöst. Muf ökar verkligen ens övertygelse om varför man är vänster. Bra kommentarer f.ö.