onsdag, juni 20, 2007

Sven Otto och den högre utbildningen

Att Arbetsmarknadsminister Sven Otto har fuskat en smula med sina akademiska meriter är väl hyfsat väl belagt vid det här laget. Extra pinsamt är väl att uppsatsen inte riktigt verkar hålla måttet heller.

Hursomhelst är det glädjande att studentförbundet reagerar på frågan i ett pressmeddelande:
Därmed undergräver också Littorins icke-godkända examen förtroendet för alla de studenter som lagt ner tid, pengar och arbete på att uppnå en kvalificerad akademisk examen.

Vi ber därför statsrådet Littorin att ta bort denna titel från sin meritlista på regeringens hemsida.
Frågan är dock om man inte skulle kunna vara en smula hårdare. Bloggaren friktion efterlyser fler sossebloggar med vassa tungor:
Och var är sossebloggarna? De tycks inte heller ha förstått att Littorins tilltag är av en helt annan dignitet än Maria Borelius svarta barnflickor och Cecilia Stegö Chilós avgiftsskolk.
Och visst hade det väl varit fint med lite härliga angångskrav - särskilt med tanke på att det tenderar att bli både mer och elakare rabalder så fort en kvinna gör ett snedsteg, men som Kent Härstedt säger på politikerbloggen:
Det är pinsamt. Men det är samtidigt inget avgörande för hans egenskap som minister.
Att Sven Otto är djupt olämplig som arbetsmarknadsminister finns det gott om andra anledningar till.

UPPDATERING: Läser i stockholmstidningarna [här och här] att Sven Otto har tagit bort sin bluffexamen från hemsidan. Liter roligt är dock att bägge tidningarna lyfter fram att beslutet att redigera CV:n har tagits utan några som helst påtryckningar. Danielssons Lakejer är av den bestämda uppfattningen att det är pressmeddelandet som vi länkat till ovan som ligger bakom det hela.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det värsta är väl att nu när Littorin väl tagit bort sin fuskMBA från sitt CV så går han ut i media och säger att det visst är en riktig examen. Dubbelmoral.

Eftersom regeringen styr som kollektiv och är kollektivt ansvarig för sina beslut så beslutar denna man om Sveriges utbildningspolitik. Och resten av regeringen tycker kanske att Littorins fuskexamen är helt ok?