lördag, juli 05, 2008

En epidemi på gång?

Smittskyddsinstitutet går nu ut med en varning med anledning av att flera moderata politiker på kort tid har drabbats av den länge okända åkomman där hjärtat förvandlas till sten. Sjukvårdslandstingsrådet i Stockholms län, Filippa Reinfeldt, och socialförsäkringsministern Christina Husmark-Pehrsson är två av de tydligast drabbade.

- Vi är mycket oroade av utvecklingen. Sedan hösten 2006 har antalet hjärtan av sten ökat dramatiskt i Sverige. Framförallt moderata politiker med ansvar för sociala frågor tycks vara i riskgruppen, heter det från Smittskyddsinstitutet.

- Det är nu fråga om en epidemi och det kan fortfarande finnas många oupptäckta fall i de borgerliga partiernas riksdagsgrupper. Läget är inte under kontroll, menar smittskyddsläkare som bloggen har talat med.

Det finns emellertid hopp. Forskare rapporterar om oanade höga halter antikroppar i befolkningen mot den fruktade sjukdomen.

- Det verkar som om sjukdomen har börjat stöta på allvarliga problem. Men inget är säkert, och immunförsvaret måste lyckas mobilisera senast i september 2010. Annars kan det gå riktigt illa, säger en av forskarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var en gång någon som hittade på "en slutgiltig lösning".... Historien upprepas, denna gång har någon annan hittat en slutgiltig lösning för sjuka och arbetslösa i Sverige.