onsdag, juli 02, 2008

Dum, Dummare, Demnert

Svenska akademin meddelar att den har beslutat att ändra komparationen för adjektivet "dum". Numera skall man säga "dum, dummare, Demnert". Motiveringen återfinns här.

För övrigt stöder jag busschaufförerna i deras kamp för vettiga löner och villkor.

3 kommentarer:

Anonym sa...

På tal om busschaffisars kamp och facket.

Almega försöker skämta till och visar med ”glimten i ögat” deras syn på facket.

Kolla in filmerna som faktiskt är rätt roliga:

http://www.youtube.com/watch?v=DaLLX16S3SQ

och

http://www.youtube.com/watch?v=t_ZJ8hhILZQ

Anonym sa...

Jag håller med Göran Demnert, många bussförare är riktiga jävla jubelidioter i trafiken. Händer ändå ganska ofta att man sitter och tycker att bussresan är riktigt obehaglig, ibland rent otäck.

Men jag måste ändå passa på att tacka kommunal! Satt inne i kungsan häromdagen och avnjöt några kalla med några polare, och jag tror aldrig det varit så lugnt i Stockholmstrafiken som då! Visst, det var bilar överallt, men i och med att alla åkte bil så stog allt mer eller mindre still, och alla accepterade att det var så! Ingen tutade, trängdes eller stressade, för det var lönlöst. Det fanns dessutom inga bullriga bussar som stressade och pressade sig fram i trafiken och stressade upp alla andra trafikanter.

Kanske dags att förbjuda busstrafiken i innerstan och ersätta alla bussar med spårvagnar?

Hur som helst, tack kommunal! Hoppas ni aldrig får igenom era krav!

Daniel sa...

Chansen är stor att bussresorna blir bättre om Kommunal får igenom sina krav. Det är klart att stressade chaufförer som inte har sovit tillräckligt eller i vinstmaximeringens namn har orealistiska tidtabeller att följa inte alltid gör resan lika behaglig som den borde vara. Så tänk litet längre än näsan räcker - det friskar upp!