onsdag, november 28, 2007

Ära den som äras bör

Jag vidhåller det jag skrev i mitt inlägg om den socialdemokratiska politiska och ideologiska utvecklingen: den går åt absolut fel håll i viktiga frågor som skola och arbetsmarknad, och avsaknaden av maktperspektiv och -diskussion är allvarlig. Socialdemokratin är en socialistisk rörelse; den kan inte slå sig till ro med en socialliberal välfärdspolitik.

Men mina åsikter i dessa frågor kan, får och skall inte hindra mig från att uttrycka mitt gillande över de, i mitt tycke, progressiva initiativ som partiledningen tagit.

Det jag för stunden har i sinnet är dels det starka röd-gröna nejet till gasledningen, och dels partiets och Kommunals samarbete för offentlig sektor som en mönsterarbetsplats. Det är en mycket tydlig ideologisk fråga som jag är glad över att Mona Sahlin har anammat.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Intiativet är ju i och för sig bra men det vill till att det blir någon förändring i offentlig sektor idag då den knappast är någon mönsterarbetplats med 75%iga deltider till låga löner, sprinvik och liknande.

Daniel sa...

Det är ju precis därför kraftsamlingen är bra...

Fashionatta sa...

Je vous écris pour demander si vos lecteurs pourrait vouloir entrer dans notre libre concurrence pour remporter Hypnotique concepteur de la lingerie.
Mille mercis

Sophie
Mio Destino
http://www.miodestino.co.uk/boutique/page.php/competition.html