torsdag, oktober 18, 2007

Slaget om Stockholm

...rasar vidare. Idag börjar budgetdebatten i kommunfullmäktige. Högern vill fortsätta sitt målmedvetna systemskifte, där skattesänkningar betalas med nedskärningar i skolan, övergivande av gemensamma åtgärder för ökade frivilliginsatser och minskat bostadsbyggande.

Stockholmshögerns fräckhet får borgerligheten ute i landet att verka närmast beskedlig. (Något den i och för sig är i rask färd att försöka ändra på. I många kommuner har nu moderatledda majoriteter tagit upp kampen mot Stockholmsmoderaterna om priset som landets mesta systemskiftesivrare.)

Carin Jämtin leder oppositionen mot högern i Stockholm. Tillsammans med miljöpartiet och vänsterpartiet har hon kommit överens om att förespråka ett bibehållande av 2006 års skattenivå - för välfärdens och utsatta människors skull. Socialdemokraterna vill också satsa över 400 miljoner kronor mer än borgarna på skolan. Det innebär bättre lokaler, fler lärare och annan skolpersonal, mer resurser till elever med särskilda behov.

Just så kan och bör en socialdemokratisk skolpolitik sammanfattas. Och om det är flummigt att vilja dessa saker - ja, då är jag stolt över att vara flummig!

Inga kommentarer: