onsdag, juni 17, 2009

Zzz...

Newsmill skriver i dag Hans Dahlgren, före detta socialdemokratisk politruk, om Socialdemokraternas tapp i opinionen. Med sin långa tjänstgöring inom politiken och sin stora erfarenhet borde man kunna förvänta sig ett intresseväckande resonemang och kanske några spännande förslag. Men icke.

Det enda intressanta med Dahlgens förslag är faktiskt att de är så fruktansvärt ointressanta. Samma tankar om en förborgerligad politik har framförts i nästan 30 år. Många av dem har redan realiserats, med i huvudsak två konsekvenser: ett kraftigt vikande väljarstöd för Socialdemokraterna och ett allt mer ojämlikt samhälle, där allt färre (inte minst i storstäderna) har det förtroende för, och får den del av, det gemensamma som gör det rimligt att stödja detsamma.

Jag säger bara en sak: Zzz...

PS Väck mig gärna, men först när någon höjdare ställer frågan om hur det kan komma sig att för varje acceptans för sänkta skatter, sämre anställningsvillkor och privatiseringar så har stödet för Socialdemokraterna sjunkit. Då kanske vi kan (s)nacka allvar DS

1 kommentar:

Catti Ullström sa...

"Partiet behöver se över sin hållning kring frågan om valfrihet, sluta exempelvis demonisera friskolor. Lägga fram en närings- och arbetsmarknadspolitik värd namnet. Gå bort från fokus på att byta namn på myndigheter till att föreslå reformer som gynnar företagsamhet och skapa nya jobb i ett tjänstesamhälle. Se över skattesystemet och föreslå en skattereform som gynnar hårt arbete och utbildning, vilket på ett säkert sätt skulle finansiera våra ambitioner för vård, omsorg och skola. Istället väljer partiet idag att gräva ner sig i skattehöjarträsket tillsammans med Vänsterpartiet."

Ovanligt dåligt och insiktslöst (faktiskt), dock ganska väntat. Vi lär få höra en hel del sånt här fram till sept 2010, är jag rädd.