måndag, augusti 25, 2008

Folket+Apoteket = Sant

En stor undersökning har visat att svenskarna är förtjusta i Apoteket - så till den grad att varumärket kommer på andra plats på listan över de tio mest älskade dito.

Folkets uppskattning är således ännu ett skäl för att stoppa avregleringen av läkemedelsmarknaden. För varför slå sönder något som uppenbarligen går hem i stugorna?

Läs mer i DN, Metro och SvD.

4 kommentarer:

Anonym sa...

du menar att inte avreglera väl?

Anonym sa...

Men eftersom det multinationella och hyperkapitalistiska varumärket Yes kom på förstaplats och trean råkar vara jätten IKEA så faller argumenten. Svenska folket tycker trots allt om de fria företagen också och kommer nog glömma Apoteket AB ganska snabbt när de inser vad man kan få istället

Daniel sa...

Svar till kommentar nr 1:
Tack! Jag har rättat.

Svar till kommentar nr 2:
Argumenten håller. Stödet för Apoteket som en gemensamt ägd serviceverksamhet är mycket starkt (1). De apotekare som kommer att starta eget lär snart bli besvikna - de kommer inte att klara trycket från de av dig hyllade hyperkapitalistiska företagen. I Norge och på Island är marknaden helt oligopoliserad.

(1) http://www.newsdesk.se/pressroom/farmaciforbundet/pressrelease/view/58-procent-vill-att-staten-behaaller-apoteket-ab-lyssna-till-svenska-folket-saelj-inte-ut-apoteken-213833

Anonym sa...

Svaret är ju såklart att liberaler tror att allting är bäst privat och att man måste genomföra detta för att folk skall tycka om alternativen som kanske blir dyrare.

Folk är dumma enligt liberaler, de fattar inte sitt eget bästa. Jag tittade i NEO och fick rysningar.

Jag ÄR inte dumm...

Johan Nyström
ssk