tisdag, februari 26, 2008

Gällivare kommuns svarta lista

Nordnytt rapporterade idag något som gör mig riktigt förbannad. Barnomsorgen i Gällivare kommun har satt i system att kringå lagen om anställningsskydd (LAS) genom att tvinga många av de som jobbar i verksamheten att gå med på arbetsavtal om visstidsanställning. De kan inte tacka nej till arbetserbjudandet för då stängs de av från a-kassan och på detta sätt undviker kommunen att den aktuella personalens tjänster omvandlas till tillsvidareanställningar enligt gällande regler.
Personalen behövs uppenbarligen i verksamheten då de varit anställda så länge att de närmar sig tidpunkten för att deras jobb omvandlas till fast anställning. Det allra mest upprörande i det hela är ändå att fackförbundet Kommunal fått tag på en lista som kommunen sammanställt med rubriken "Varning för konvertering", en lista med 17 namn. Kommunen har alltså gått så långt att de i praktiken har skapat en svart lista över folk de inte ska anställa! Skämmes ta mig f*n!

1 kommentar:

Daniel sa...

Om inte kommunledningen omedelbart ändrar på detta beslut är det hög tid för en ny svart lista - en över vissa part"kamrater" från Gällivare arbetarekommun.