fredag, februari 27, 2009

A tribute to Ronald Reagan - om Tomas Tobé (M) själv får välja

I dag halkade jag in på den moderata riksdagsledamoten Tomas Tobés blogg. Dagens inlägg där bestod av en bild på av en kaffekopp på riksdagsbänken som ledamoten olovligen (?) hade tagit med sig in i kammaren samt en hyllningsfilm till Ronald Reagans ära.

Ronald Reagan var en av modern tids värsta folkvalda härskare. Med hans goda minne mördade den nicaraguanska högergerillan Contras ungefär 50 000 människor. Utifrån hans direktiv återupptogs kapprustningen och planerades omfatta även rymden. Och på hans initiativ släpptes kapitalismen slutligen fri från de förnuftets kedjor som tidigare hållit den stången. Resultatet av det blev våldsamt ökade klyftor och en sargad välfärd.

Att detta inte bekymrar Tomas Tobé är uppenbart. Frågan är om han inte rentav sympatiserar med ovanstående. Den svenska unghögern har ju aldrig skämts för att öppet hylla stats- och regeringschefer vars politik har varit så mörkblå att den skiftat i svart. Det gick väl an så länge den satt i opposition. Men att dessa sprättar, som om de själva få välja sina idoler väljer sådana som Reagan och Thatcher, nu har makten i Sverige är direkt provocerande.

Jag säger som SAAB-arbetarna: Varsla regeringen och sparka den ut i kylan senast 2010!

Inga kommentarer: