torsdag, augusti 17, 2006

Medieträning, Hägglund!

Imorse deltog alltså Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund först i ekots partiledarintervju, sedan i Ring P1.

Partiledarintervjun får man väl säga att han klarade ganska bra, mest för att journalisterna inte pressade honom riktigt… ganska mesigt av dem, måste jag säga. Det man kan klaga på vad gäller hans prestation i intervjun är att han inte gav klart besked om i princip någonting (förutom det där med fastighetsskatten då). Som svar på övriga frågor sa han att han tycker ungefär så här, men att han kan tänka sig att diskutera det. Det vill säga; han har en ungefärlig åsikt om det mesta, men sedan när det gäller att faktiskt besluta kan han tänka sig att sälja ut sin åsikt till förmån för resten av ”alliansen”s vilja. Med andra ord; han tycker saker, men det är inte så viktigt, och tydligen ska folk inte ta det han säger på allvar och absolut inte som löften.

Sedan började då Ring P1. Folk fick ringa in och ställa frågor till honom, och det visade sig att folk var bättre på att sätta press än vad journalisterna idag var. Och då blev Göran Hägglund otrevlig. Han gav fortfarande inga klara besked, men han blev otrevlig och aggressiv. ”Tror du verkligen på vad du själv säger?” frågade han den man, vars ord han dessutom missförstått. Skäms, Hägglund! Behandla vanliga människor på det sättet… kom tillbaka när du fått lite medieträning, alternativt vanligt hyfs!

1 kommentar:

Anonym sa...

Helen,

Just a note to say that my blog is now password protected... If you fancy a read, (or just wanna have a good old chat), drop me an email. I'm still at imelda.lowencrona@northumbria.ac.uk.
Good luck in the election, you know where my heart lies!
Mel x