fredag, oktober 13, 2006

Grattis igen Sverige!

De allra flesta som betalar sin Tv-licens kan nu konstatera att era utgifter a fem kronor om dagen ca kommer bli obefintliga. Det har lagts en ny ribba för när man ska betala sin avgift och inte. Knappast har det väl undgått någon som har tillgång till någon media denna vecka att vår nyvalda kulturminister (med fler ministrar) inte har betalt sin TV-licens.

Ni som betalar er avgift till SVT och inte planerar att bli ministrar kan således sluta med det genast!
Det är nämligen en av förklaringarna till varför man inte har betalat. Jag visste inte att jag skulle bli minister. Likaså kan anlitande av svart arbetskraft ursäktas med liknande resonemang!
Ett annat alternativ då det gäller att ursäkta anlitande av svart arbetskraft är att säga att ni inte hade råd att betala vitt. Ribban enligt ett statsråd som uttalat sig i frågan, ligger på en blygsam hushållsinkomst på 17 miljoner per år. Personer med den inkomsten hade ju inte råd att anlita vitt, så vem ska då ha det?

Så det är bra att stänga plånboken Sverige.
Ni som inte vill bli ministrar eller vet att ni inte kommer bli det, kan då sluta upp med att betala och göra rätt för er. Om inte kulturministern betalar för sin TV, varför ska ni (med långt lägre inkomst) göra det?

Grattis återigen Sverige till den nya regeringen!

Inga kommentarer: